sven

16 februari: Energieffektivisering – Hur täcker vi energibehovet idag och i framtiden?

En träff om energi och situationen vi befinner oss i: Vad kan vi göra nu och hur kan vi planera framåt? Vad har vi för utmaningar och möjligheter?

Under denna förmiddag får du höra från aktörer som presenterar olika energislag, och vad vi kan göra på kort- och lång sikt för att täcka vårt energibehov. Medverkande är JS Energi, Skånes vindkraftsakademiWA3RMEnergikontor Syd (Omställningslyftet), E.ON och CorPower Ocean.

När träffen planerades fanns ett enormt behov av information om rådande energisituation. Kanske har vissa saker hunnit klarna men träffen kommer ge oss perspektiv på situationen, varför vi hamnat här och vad som är planerat att göras framåt.

För företag som är intresserade av att energieffektivisera kommer det även att presenteras möjliga bidrag att söka. Bjud med ledningsgruppen på träffen. Kom ihåg att medlemskapet är till för alla på företaget.

Sverige håller i EU-ordförandeskapet och är därmed ansvariga för att driva energifrågorna framåt. Många pågående lagförslag handlar om energieffektivisering och designkrav på produkter. Kommissionen kommer under perioden även att göra en behovsbedömning av RePowerEU för att påskynda omställningen till ren energi och motverka splittring på den inre marknaden. Eftersom gaspriserna styr energiprissättningen i EU undersöker kommissionen en prissättningsmodell som är mindre beroende av gas. Välkommen att lära dig mer!

Anmäl dig här

I CSR Skånes medlemsgrupp på LinkedIn kommer du att få ta del av exempel på EU-lagstiftning inom energiområdet. Gå med idag för att inte missa något. CSR Skånemedlemmar går alltid gratis på våra evenemang.

Vill ni presentera era erfarenheter under en träff? Kontakta Caroline Charlier genom att mejla

Datum: 16 februari 2023

Tid: 09.00–11.00 

Plats: (Hybrid) Zoom eller på plats vid vårt Malmökontor (Södra Promenaden 51). Det finns möjlighet till mingel med deltagarna efteråt. Vill du delta på plats? Skicka ett mejl till Caroline Charlier () med rubrik “Energieffektivisering”.

Kostnad: Gratis för medlemmar i TEM:s nätverk (CSR Skåne och NCSH). Övriga: 995 kr ex. moms.


Agenda

09.00–09.15 Om nuläget: Hur hamnade vi här och hur tar vi oss vidare? ǀ Peter Borgman, CEO/Partner, JS Energi

09.15–09.30 Vindkraftens möjligheter för energiförsörjningen ǀ Alice Peterson, Verksamhetsledare, Skånes vindkraftsakademi

09.30–09.45 Restvärme: En outnyttjad resurs ǀ Danna Persson, MSc, WA3RM

09.45–10.00 Netto Noll 2035, ett ambitiöst mål men möjligt! ǀ Peder Berne, Sustainablility Coordinator, E.ON

10.00–10.15 Vågkraft: Ren elektricitet från havsvågor ǀ Christina Lundbäck, Board Member, CorPower Ocean

10.15–10.30 Omställningslyftet ǀ Teodor Kandefelt, Projektledare, Energikontor Syd

10.30–11.00 Q&A och diskussion

Mingel efteråt för medverkande på plats!


Mer från de medverkande organisationerna:

  • Skånes vindkraftsakademi är en icke-vinstdrivande plattform för gränsöverskridande utbyten av kunskap, erfarenhet och förståelse mellan privata, offentliga och akademiska aktörer kring vindkraften i Skåne.
  • Peder Berne, Hållbarhetskoordinator på E.ON Energiinfrastruktur delar med sig om behov och utmaningar i arbetet med att ställa om till Netto Noll, både i E.ON:s egen verksamhet men även för samhället i stort.
  • Sveriges företag är avgörande för en positiv, hållbar utveckling. Teodor Kandefelt från Energikontor Syd kommer att berätta om Omställningslyftet – ett nationellt initiativ med syfte att underlätta affärsdriven klimatomställning för små och medelstora företag. Kärnan är företagsnära vägledning för att skapa hållbara och framtidssäkrade affärer.

CSR Skåne logotyp utan bakgrundÄnnu inte medlem i nätverket? Du registrerar dig enkelt här!

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2023 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.