sven

CSR Skåne träff: Elektrifiering av fordonsflottan - utmaningar och möjligheter

Kopia av utbildning engagera

När: 22 april

Tid: 9.00-10.30

Var: Online

Kostnad: Gratis för medlemmar i TEM:s nätverk. Övriga: 1995 kr ex. moms. 

Anmäl dig här 


Den 22 april anordnar CSR Skåne en online-träff där temat ”Elektrifiering av fordonsflottan - utmaningar och möjligheter” står i fokus. Fram till år 2030 ska utsläppen av växthusgaser från inrikes transporter (ej flyg inräknat) minska med 70 procent enligt det svenska nationella målet. För att klara av klimatmålet måste en elektrifiering av fordonsflottan öka drastiskt, vilket är en omfattande omställning där man måste ta hänsyn till andra miljöaspekter och sociala frågor.

En elektrifiering innebär också ett ökat energi- och effektbehov i Sverige, där ett problem som lyfts är eventuella lokala effektproblem i landet. I Region Skåne pratar man redan om kapacitetsbrist och läget anses vara kritiskt  - kommer energin och dess behov räcka till i landets regioner?

En omställning kommer innebära nyttor för samhället i stort, då det bidrar till minskade bullernivåer, förbättrad luftkvalitet och minskade växthusgaser. En effekt som kommer bidra till bättre hälsa och livskvalite hos oss invånare. Om antalet elfordon expanderar och en dag kommer att dominera fordonsflottan måste elsystemet balanseras mellan tillförsel och användning vid rätt tidpunkt - hur ser lösningarna ut? 

Besitter du eller ditt företag ideer kring lösningar om en elektrifiering av fordonsflottan och vill dela med er av era kunskaper om ämnet? Träffen är gratis för medlemmarna i TEM:s nätverk, annars ligger kostnaden på 1995 kr ex. moms. De sista 30 minuterna av träffen så bjuder vi in till en frivillig ”Open Mike”, som precis som det låter, är ett informellt samtal där vem som helst är välkommen att ställa eventuella frågor, berätta om erfarenheter eller annat som kan vara relevant för ämnet. 


Program för dagen: 

09.00 - 09.05 
Introduktion


09.05 - 09.25 
Elbil Sverige
 (Magnus Johansson) 
Tips hur man väljer elbil. Hur fungerar det? Några frågor till bilhandlaren!

09.25 - 09.45 
InCharge / Vattenfall
 (Mattias Lindblom) 
Laddstolpar, infrastruktur, lösningar.

09.45 - 10.05 
E.ON (Pär Ola Andersson) 
Hur elnätsoperatörer förbereder sig för fordonsladdning?
Vad innebär en större elbilspark för el-försörjningen? I Skåne finns risk för effektbrist, är detta något som påverkas?


10.05 - 10.30
Open mike 
Utbyte av erfarenheter, frågor etc. för deltagarna.


Har du några frågor kontakta:
 (Ansvarig för CSR Skåne)

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2021 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.