sven

Politik för hållbart företagande

Regeringens skrivelse i samråd med bl.a. TEM och CSR Skåne.

I slutet av 2015 publicerades Regeringens skrivelse för hållbart företagande. Dokumentet definierar hållbart företagande, beskriver begreppets olika aspekter, näringslivets insatser samt regeringens roll i arbetet med hållbart företagande.

Regeringskansliet tog fram skrivelsen i samråd med 120 representanter för olika intressenter vid fyra dialogmöten. Ett av mötena anordnades i samarbete med TEM och CSR Skåne den 13 oktober 2015 i Malmö, där drygt 30 representanter från skånskt näringsliv, offentlig sektor och frivilligorganisationer deltog och bidrog med sina kommentarer och synpunkter (läs mer här >>).

En av hörnstenarna i skrivelsen är olika former av samarbete mellan regeringen, konsumenterna och näringslivet. Skrivelsen betonar vikten med att tillämpa befintliga riktlinjer och principer för CSR, bland annat angivna i FN:s Agenda 2030, FN:s Global Compact, GRI, ISO-standarder med flera.

skrivelse

Ett annat viktigt fokusområde i skrivelsen är transparens kring hållbarhetsarbete och hållbarhetskommunikation, inklusive diverse hållbarhetsmärkningar (exempelvis av fonder).

Enligt skrivelsen vilar hållbart företagande i första hand på näringslivet, och många svenska företag har redan ett aktivt hållbarhetsarbete. Regeringen i sin tur ska stödja företagen i deras hållbarhetsengagemang, vilket tydligt framgår från dokumentet.

Läs mer om skrivelsen och ladda ner den som PDF här >>

Läs mer om CSR Skåne här >>


Kontakta oss för mer information:

040 606 55 80

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2022 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.