sven

CSR Skåne välkomnar Malmö Mot Diskriminering

Vi är väldigt glada att få presentera Malmö Mot Diskriminering som ny medlem i TEM:s nätverk CSR Skåne. Vi ser fram emot ett givande samarbete framöver!

Vilka är Malmö Mot Diskriminering? 

Malmö mot Diskriminering är en lokal antidiskrimineringsbyrå och en ideell förening. Vi erbjuder kostnadsfri juridisk rådgivning till enskilda som upplevt diskriminering, vi processleder företag och organisationer i sitt arbete med aktiva åtgärder och vi utbildar rättighets- och ansvarsbärare i diskrimineringslagen. Vårt kontor ligger i Malmö men vi finns till för 18 kommuner i södra, mellersta och nordöstra Skåne.

Hur arbetar ni med hållbarhet? 

Vi arbetar med social hållbarhet. För att uppnå social hållbarhet är rättvisa och respekt för individens rättigheter centrala. Diskriminering utgör ett stort hinder längs vägen till social hållbarhet. Malmö mot Diskriminerings arbete går ut på att stötta och hjälpa den enskilda som utsatts samtidigt som vi belyser bakomliggande strukturella problem. Vi arbetar för att öka kunskapen kring diskriminering och för att vara en tydlig resurs för andra föreningar, organisationer och myndigheter i frågor om mänskliga rättigheter och antidiskriminering.

 

Varför valde ni att gå med i CSR Skåne? 

Vi vill nå ut till aktörer i näringslivet och vara en resurs i arbetsgivarnas lagstadgade aktiva åtgärder i syfte att förebygga diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier. 

Malmö mot Diskriminering sitter på en unik expertis när det gäller inkludering på arbetsplatser och kan vara en tillgång i organisationers mångfaldsarbete. Dessutom har vi mycket att lära, då den ideella sektorn verkar under ganska annorlunda förutsättningar än vad privat sektor gör och CSR Skåne verkar vara en utmärkt plattform för det!

 

 

CSR Skane

CSR Skåne är ett av Sveriges största hållbarhetsnätverk och samlar närmare 100 aktörer som vill utvecklas inom CSR, byta erfarenheter och skapa affärsnytta. Genom våra träffar och seminarier skapar vi en mötesplats där offentliga verksamheter och näringslivet diskuterar sina utmaningar, där innovativa små aktörer kan möta etablerade giganter och där vi alla kan dela med oss av expertis och erfarenhet. 
Du kan läsa mer om CSR Skåne här >>

 

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2021 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.