sven

Hållbarhetskonsult sökes

Är du intresserad av att arbeta i en dynamisk verksamhet med siktet inställt på att hjälpa företag och andra organisationer på resan mot ett hållbart samhälle?

Stiftelsen TEM är en oberoende, intäktsfinansierad organisation som sedan 1984 utvecklar hållbarhetsarbetet i såväl privata företag som offentliga verksamheter. Med lång erfarenhet, bred akademisk kompetens, strategiska samarbetspartners och personligt bemötande erbjuder TEM en rad kostnadseffektiva och kundanpassade tjänster, nätverk och utbildningar till företag och andra verksamheter som strävar mot förbättrad hållbarhetsprestanda.

TEM erbjuder diverse konsulttjänster på hållbarhetsområdet. Vi underhåller och bygger verksamhetssystem enligt ISO 14001 och ISO 45001 och hjälper organisationer att förbättra sitt miljö- och arbetsmiljöarbete genom lagrevisioner och internrevisioner. Vi har också en webbaserad lagbevakningstjänst, Lagledning.se, genom vilken vi servar våra kunder med information kring ändringar i miljö- och arbetsmiljölagstiftningen som berör dem. TEM driver även nätverket CSR Skåne med ett 100-tal medlemmar. Därutöver genomför vi utbildningar och föreläsningar, arbetar med CSR och hållbart företagande, exempelvis genom att upprätta hållbarhetsredovisningar, samt genomför utredningar och analyser av olika slag.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en ny medarbetare för att förstärka vårt hållbarhetsteam i Malmö. Fokus på dina arbetsuppgifter kommer att ligga inom miljöledningssystem, miljölagstiftning, revisioner samt andra typer av projekt inom miljö- och hållbarhetsområdet. Du kommer även att bistå vid planeringen av CSR Skånes nätverksträffar.

Då vi är en liten verksamhet förväntas du kunna göra lite av varje och stötta medarbetare när det behövs. Det kan även tillkomma en mängd administrativa uppgifter som offertskrivande, fakturering, sammanställning av nyhetsbrev mm. Detta ställer krav på att du är flexibel och anpassningsbar, tycker det är spännande att sätta dig in i nya områden, samt kan planera och strukturera din tid.

Då TEM är en helt intäktsfinansierad verksamhet kommer en del av dina arbetsuppgifter bestå av att sälja in TEM:s tjänster, projekt och framförallt dina egna tjänster. Detta innebär att du behöver vara drivande och positiv som person och beredd att ta egna initiativ. Du bör också vara medveten om att arbetsbelastningen inte alltid är jämnt fördelad över tiden utan att det då och då kommer perioder som kan vara extra krävande.

 Vem är du?

Vi tror att du har några års erfarenhet av att arbeta med miljö- och hållbarhetsfrågor, antingen från den privata, eller offentliga sektorn. I grunden har du en högskoleutbildning med visst miljöfokus. Detta kan t.ex. vara miljövetarutbildning, utbildning i ekosystemteknik eller utbildning till miljö- och hälsoskyddsinspektör.

Du har kunskaper om olika verktyg för att bedriva miljöarbete som miljöledningssystem ISO 14 001, samt förståelse för grundläggande miljölagstiftning.

Det är även meriterade om du:

• Har kunskaper/erfarenheter om hållbarhetsrapportering enligt GRI Standards
• Har erfarenheter av arbetsmiljölagstiftning och arbetsmiljöstandarden ISO 45001
• Erfarenhet av tillståndsprocesser
• Har hållit utbildningar
• Har arbetet med hemsidor, nyhetsbrev eller annan form av webbkommunikation.

 

Mer om oss och vår verksamhet kan du läsa på www.tem.se.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev till . Av tids- och resursskäl besvaras alla eventuella frågor per mail. Ansökningar kommer att hanteras löpande.

Alla former av rekryteringstjänster undanbedes bestämt!

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2021 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.