sven

CSR Skåne: EU direktivet Sustainable Corporate Governance

Datum
17 jun 2021 09:00 - 10:40

Beskrivning

EU LAGFÖRSLAG

EU kommissionen utreder just nu ett lagförslag som har till syfte att ställa krav på att företag gör riskbedömningar av de affärsbeslut de tar, ”due-dilligence”. Lagen ska tydliggöra det ansvar företag har att beakta eventuella negativa- miljö, sociala och ekonomiska, effekter deras verksamhet kan medföra, även i leverantörsledet. I förslaget finns även en rapporteringsskyldighet och transparens mot kunder och andra intressenter. EU Kommissionen vill att fokus hamnar på långsiktigt hållbart värdeskapande, snarare än kortsiktiga ekonomiska lösningar.

Under träffen behandlar vi bakgrunden till regleringen, förklarar hur lagstiftningen kan komma att se ut samt vad det kommer att innebära praktiskt och operativt för företag. Advokatbyråerna VINGE och Mannheimer Swartling behandlar den deskriptiva delen, spaningar om följder för verksamheter, troliga standarder och rapporteringskrav. Boliden kommer att behandla den operativa delen av vad due-diligence är i praktiken. I slutet av träffen har vi en paneldebatt mellan presentatörerna tillsammans med allmänna frågor och diskussion från alla deltagarna i mötet.

Välkomna till en väldigt spännande träff gällande ett spännande ämne!

När: 17 juni
Tid: 9.00-10.40
Var: Online
Kostnad: Gratis för medlemmar i TEM:s nätverk. Övriga: 1995 kr ex. moms. 

Anmäl dig här

Talare: 

  • VINGE (Carl Trolle Olsson, Sofia Dam Wallin)
  • Mannheimer Swartling (Malin Helgesson)
  • Boliden (Sara Olsson)


Ansvarig för CSR Skåne

Kalender CSR Skåne

17 jun
7 okt
Introduktionskurs till hållbarhet
07 okt 2021 13:00 - 16:00
20 okt
STUDIEBESÖK
20 okt 2021 15:00 - 16:00

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2021 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.