sven

Hållbar konsumtion

Datum
27 apr 2023 09:00 - 10:30

Beskrivning

Hållbara konsumtion CSR Skåne

Vi har börjat gå från ett konsumtionssamhälle till produktdesign med längre hållbarhet

Idag driver lagstiftningen på mot energisnåla, hållbara produkter och ställer dessutom krav på att tillverkaren ska kunna erbjuda reservdelar – och när det inte går: att reparera mer för att produkten ska kunna återvinnas.
 
Konsumenterna har redan satt press på konsumtionssystemet genom att i större grad återbruka varor, vilket har öppnat upp för en helt ny marknad. Några organisationer har till och med öppnat avdelningar där konsumenter kan lämna in använda varor för att saluföras på nytt. Dessa är spännande anpassningar till marknaden som uppmuntrar till återanvändning och återbruk. Det globala politiska säkerhetsläget medför också att nationer tittar på vad landet kan producera på egen hand och hur importberoendet kan minskas. Allt fler konsumenter väljer att handla på den närliggande gården, hellre än att spendera pengar på stora varumarknader med importerade varor. 
 
Vi kommer att få ta del av lärorika presentationer från bland andra Hörby Bruk och Högskolan i Borås.
 
Denna träff organiserar vi i Borås (hybrid) tillsammans med vår samarbetspartner CSR Västsverige, för att vidga erfarenhetsutbytet av hållbarhet i praktiken till fler svenska regioner. 
 
 
I CSR Skånes medlemsgrupp på LinkedIn presenteras några artiklar som diskussionsunderlag samt exempel på lagstiftning kopplat till ämnet. Gå med idag för att inte missa något! CSR Skånemedlemmar går alltid gratis på våra evenemang.


Vill ni presentera era erfarenheter under träffen? Kontakta Caroline Charlier genom att mejla

Datum: 27 april 2023

Tid: 13.30–16.00

Plats: (Hybrid) Zoom eller på plats i Borås (Textile Fashion Center, Do-Tank). Det finns möjlighet till mingel med deltagarna efteråt. Vill du delta på plats? Skicka ett mejl till Caroline Charlier () med rubrik “Hållbar konsumtion”.

Kostnad: Gratis för medlemmar i CSR Skåne och CSR Västsverige.


CSR Skåne logotyp utan bakgrundÄnnu inte medlem i nätverket? Du registrerar dig enkelt här!

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2023 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.