sven

CSR Skåne bjuder in till en träff på EU s Taxonomi - 27 januari

CSR Skåne bjuder in till en träff på EU s Taxonomi

När: 27 januari 
Var: Online Zoom
Tid: 09.00 till 10.30
Kostnad: Gratis för medlemmar i TEM:s nätverk. Övriga: 1995 kr ex. moms. 

 

Almi - Eva Johnsson - Gröna lån och övergripande om taxonomin

FAR - Sara Lissdaniels - Om taxonomin i korthet, vilka de berör- vad det är

SPP – Christoffer Gyllström -  Rapporteringskrav

 

Välkommen till en träff om Taxonomin. Något vi har hört talas om länge med vad är det och vilka berörs nu och i framtiden?

Taxonomin har trätt i kraft i Sverige implementerats under sommaren 2021 och har grund i en EU lagstiftning om rapportering för finansiella institut. EU börjar tillämpningen av Taxonomiförordningen den 1 januari 2022. Lagstiftningen innebär att företag och finansiella produkter ska redovisa sin andel gröna intäkter i årsredovisningarna för 2022. För finansiella produkter ska även informationsbroschyren innehålla dessa uppgifter från och med 1 januari 2022. Lagstiftningen syftar till att företag ska göra gröna investeringar i sex olika kategorier. De branscher som omfattas är: skogsbruk, jordbruk, tillverkningsindustri, el- och kraftförsörjning, vatten, avlopp, avfall och sanering, transport och lager, IT och telekom, bygg- och anläggning, fastighetsbranschen, finans- och, försäkringsbranschen, forskning och utveckling. Även om ditt företag inte är ett finansiellt institut är det en fördel att ha koll på lagstiftningen för att vara konkurrenskraftig i valet från investerare och kanske som leverantör. Ju tydligare och bättre hållbarhetsarbete du har desto enklare är det för investerare att följa din produkt. Hållbarhetskrav, rapportering och transparens blir allt viktigare. Ledningssystem har visat sig göra en come-back. CSR Skåne kommer ha en uppföljningsträff om olika rapporteringssystem senare i höst.


Anmäl dig online 

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2022 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.