sven

CSR Skåne: EU direktivet Sustainable Corporate Governance

EU LAGFÖRSLAG

Missa inte CSR Skånes sista nätverksträff innan sommaren! 

EU kommissionen utreder just nu ett lagförslag som har till syfte att ställa krav på att företag gör riskbedömningar av de affärsbeslut de tar, ”due-dilligence”. Lagen ska tydliggöra det ansvar företag har att beakta eventuella negativa- miljö, sociala och ekonomiska, effekter deras verksamhet kan medföra, även i leverantörsledet. I förslaget finns även en rapporteringsskyldighet och transparens mot kunder och andra intressenter. EU Kommissionen vill att fokus hamnar på långsiktigt hållbart värdeskapande, snarare än kortsiktiga ekonomiska lösningar.

Under träffen behandlar vi bakgrunden till regleringen, förklarar hur lagstiftningen kan komma att se ut samt vad det kommer att innebära praktiskt och operativt för företag. Advokatbyråerna VINGE och Mannheimer Swartling behandlar den deskriptiva delen, spaningar om följder för verksamheter, troliga standarder och rapporteringskrav. Boliden kommer att behandla den operativa delen av vad due-diligence är i praktiken. I slutet av träffen har vi en paneldebatt mellan presentatörerna tillsammans med allmänna frågor och diskussion från alla deltagarna i mötet.

Anmäl dig här

När: 17 juni
Tid: 9.00-10.40
Var: Online
Kostnad: Gratis för medlemmar i TEM:s nätverk. Övriga: 1995 kr ex. moms. 


Talare: 

  • VINGE (Carl Trolle Olsson & Sofia Dam Wallin)
  • Mannheimer Swartling (Malin Helgesen & Veronica Lundström)
  • Boliden (Sara Olsson)

Kontakt: 

Ansvarig för CSR Skåne

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2021 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.