sven

Workshop med upphandlingsmyndigheten, 8:e december

8 decemberDet är ett allt större fokus på HÅLLBAR UPPHANDLING vilket ställer stora krav på såväl köpare som leverantörer. På nästa medlemsmöte för NCSH den 8 december hos Swecare i Stockholm kommer du få insikter och verktyg kring hur du ska möta kraven, både som representant från sjukvården eller från leverantör till sjukvården.

Läs mer i inbjudan >>>

Formalia

Var: Swecare, Biblioteksgatan 25
När: 8 december 2015, 09.00-12.30
Vem: För medlemmar och partners i Nordic Center for Sustainable Healthcare eller organisationer som har långt gående planer på att bli medlemmar.
Anmälan: eller 040-606 55 80 ange om du ska vara med på fm och/eller em.
Frågor: Kontakta Daniel Eriksson på 070 794 42 13 eller

Program:

09.00 Anna Riby från Swecare hälsar välkommen

09.15 Swedish MedTech presenterar sin verksamhet

09.30 – ca 11:00 Workshop kring hållbar upphandling . Ylva Svedenmark och Margareta Bergh, Upphandlingsmyndigheten

Upphandlingsmyndigheten presenterar sitt arbete inom hållbar upphandling relaterat till vård och omsorg. Vi delar upp oss i mindre grupper för att diskutera erfarenheter kring upphandling, kravställande och anbudsgivning.
Hur kan deltagarna i sina respektive roller påverka upphandlingar i en mer hållbar riktning?
Vilka hinder och utmaningar ser vi?
Vilken typ av stöd behövs för att komma vidare?
Workshopen avslutas med att smågrupperna förmedlar sina slutsatser till hela gruppen. Workshopen är lämplig både för företag som levererar till sjukvården och representanter från sjukvården.

11.00 Presentation av nya medlemmar i NCSH

11.30 Marie Pettersson presenterar medlemsenkät från NCSH:s förra workshop.

12.00 Daniel Eriksson från NCSH+TEM presenterar framtida planer 2016

12.30 Avslutning

OBS: 13.30 –16.30 Styrgrupps– planeringsmöte—öppet för de medlemmar som önskar delta i styrgrupp eller vill diskutera nätverkets planer för 2016.

Nordic Center for Sustainable Healthcare 
är en nordisk arena för aktörer som sjukhus, privat sjukvård, universitet, life-science, miljöteknikbolag och andra aktörer med ett intresse i hållbar sjukvård. Nätverket håller regelbundna träffar kring olika ämnen ute hos medlemmar eller i andra konstellationer, genomför gemensamma projekt, anordnar konferenser och underlättar för aktörer inom hållbar sjukvård att mötas. NCSH bildades 2015 av TEM i anslutning till en innovationsagenda framtagen åt Vinnova. Här finns mer information om Nordic Center for Sustainable Healthcare: www.sustainablehealthcare.se

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2022 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.