sven

CSR Skåne 10 år!

Vårt nätverk CSR Skåne firade förra veckan 10 år som ett av Sveriges ledande hållbarhetsnätverk. Vi är stolta och glada över det arbete som vi åstadkommit tillsammans med våra medlemmar under denna tiden och ser fram emot ytterligare 10 spännande år!

Jubileet ägde rum på Scandic Stortorget i centrala Malmö och närmare 60 inbjudna medlemmar och samarbetspartners fick möjlighet att mingla och lyssna på presentationer och diskussioner från hållbarhetsexperterna på scen.

Linnea Turnstedt, ansvarig för CSR Skåne, började med att välkomna alla deltagarna och strax därefter tog Marie Pettersson, Chef på TEM, plats på scen för att berätta om hur nätverket utvecklats under dessa tio år. Från att ursprungligen varit 3 olika nätverk utlokaliserade över Skåne där enskilda miljöchefer inom industrin fick möjlighet att träffa likasinnade och byta erfarenheter till att nu vara ett samlat nätverk med närmare 100 medlemmar från alla branscher och yrkesgrupper. CSR Skåne är nu en mötesplats för alla yrkesverksamma som vill utvecklas och inspireras inom hållbarhetsområdet. Förutom att sprida expertkunskaper är nätverket också en plats att skapa informella och viktiga kontakter, vilket ofta är en stor del i att driva arbetet framåt! Marie berättade också lite om CSR Skånes väg framåt år. Det finns mycket spännande att se fram emot under de kommande 10 åren!

Dagen till ära hade vi även bjudit in Jakob Kiefer, Sveriges ambassadör för hållbart företagande, att hålla en presentation! Jakob berättade om regeringens satsningar på csr/hållbart företagande, bland annat kopplat till den nya exportstrategin och regeringens politik för hållbart företagande. Han berörde även den demokratiska kopplingen till området och fördjupade sig ytterligare i samarbetet mellan Kina och Sverige i frågorna.

Efter presentationerna bjöds även, förutom föregående talare, tre andra hållbarhetsexperter upp på scen för att diskutera hållbart företagande: Jonas Carlehed, hållbarhetschef på IKEA, Susanne Arvidsson, associate professor vid Företagsekonomiska institutionen på Lunds Universitet och André Zandelin, VD på Accus. Utöver en framtidsspaning diskuterades även hur man på bästa sätt kan organisera hållbarhetsarbetet internt inom en organisation samt hur hållbara affärsmodeller kan tillämpas i näringslivet. Därefter bjöds deltagarna på en god vegetarisk mingelbuffé och diskussionerna kunde fortsätta ända till kvällen.


Stort tack till alla våra medlemmar och samarbetspartners för dessa 10 år. Nu ser vi fram emot ytterligare 10 spännande år!

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2021 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.