sven

Hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards

GRI Standards är den senaste versionen av GRIs riktlinjer. Ska din organisation börja med GRI Standards som redovisningssystem för ert hållbarhetsarbete? Vill du visa upp din organisations håll­barhetsarbete på ett transparent och säljande sätt genom att ta fram en hållbarhetsredovisning eller behöver ni utveckla dagens sätt att arbeta med hållbarhetsredovisning?

Utbildningen ger en bra introduktion till Global Re­porting Initiativ’s (GRI) riktlinjer, GRI Standards för håll­barhetsredovisning, samt handfasta råd och tips på hur man rent praktiskt skall gå tillväga i redovisningsproces­sen.

Exempel på områden som tas upp under utbildningen

  • Hur ser grundläggande riktlinjer och redovisningsprinciper ut?
  • Hur arbetar man med intressentdialoger och väsentlighetsanalys?
  • Vilka personer i organisationen be­höver vara inblandade?
  • Vilka data skall samlas in?
  • Hur kan redovisningsarbetet bli en motor i organisationens hållbarhet­sarbete?

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som ansvarar för att ta fram en hållbarhetsredovisning eller vill få grundläggande kunskaper om hur redovisning enligt GRI Standards kan hjälpa er att styra hållbarhetsarbetet.

Om utbildningen

För att underlätta inlärandet och ska­pa engagemang innehåller utbildnin­garna workshops och olika praktiska ex­empel tas upp. Deltagarna får också möjlighet att lyfta problem och tankar kring den egna verksamheten. Information om kommande kurstillfällen hittar du i vår kalender.

Vi håller även företagsspecifika utbildningar där vi tillsammans tar fram ett upplägg som passar just era behov.


Kontakta vår kursansvarige för mer information 

Marie Pettersson
, 0708-92 73 02

Marie, Fil. Dr. i ekologi, är en av Sveriges ledande miljörevisorer och är certifierad revisionsledare enligt ISO 19011. Med över 10 års erfarenhet av miljöledningsarbete har hon genomfört 100-tals revisioner i så väl stora som små organisationer, offentlig sektor och privat näringsliv. Marie har även gjort ett flertal miljöutredningar (senast Lunds Universitet), arbetat mycket med hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards samt byggt och integrerat ledningssystem enligt både gamla och nya ISO 14001, OHSAS och kvalitetstandarder. Hon har arbetat med regionala och internationella organisationer som riktar sig både mot konsumenter och business-to-business.

Kalender CSR Skåne

10 dec
Hållbarhetsåret 2021
Datum 10 dec 2020 13:00 - 14:00
18 feb
Klimatkompensation och koldioxidberäkning
18 feb 2021 10:00 - 11:00

Kalender NCSH

Läs mer om våra CSR-tjänster:

CSR

Kontakta våra CSR-specialister:

Marie Pettersson
Linnea Turnstedt
Linn Grundtman

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2020 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.