sven

Att sätta klimatmål

Datum
25 maj 2023 09:00 - 10:30

Beskrivning

Klimatmål CSR Skåne 2

Lagstiftningen ställer nu fler krav på företag att vara transparenta kring sin miljöpåverkan.

Med detta i åtanke sätter och beräknar många företag klimatmål enligt ramverket Science Based Targets initiative (SBTi) – temat för denna träff med CSR Skåne! 

SBTi innebär att en organisation förbinder sig till att vidta nödvändiga åtgärder för att den globala temperaturökningen ska stanna vid 1,5 grader. För att transparent kunna redovisa hur man arbetar med – och systematiskt förbättrar – sin miljöpåverkan krävs beräkning och uppföljning; Ett företag inventerar utsläpp i hela värdekedjan och kopplar mål till investeringar där ekonomi, genomförbarhet och övriga effekter noga utreds.

Hur kan arbetet med SBTis se ut i praktiken? Under träffen får vi ta del av lärorika och inspirerande erfarenheter från LindabÖresundskraft och Ecophon

WORKSHOP: DISKUSSION (PÅ PLATS)
I slutet av träffen anordnar vi en workshop där du som deltar på plats får stöttning i att påbörja arbetet med att sätta och beräkna klimatmål. Genom en diskussion med talarna kan vi dela smarta metoder och lära av varandra. Övningen är till nytta oavsett om företaget är anslutet till SBTi eller inte.

 

Datum: 25 maj 2023

Tid: 09.00–10.30 

Plats: (Hybrid) Zoom eller på plats vid vårt Malmökontor (Södra Promenaden 51). Det finns möjlighet till mingel med deltagarna efteråt. Vill du delta på plats? Skicka ett mejl till Caroline Charlier () med rubrik “Att sätta klimatmål”.


Program

09.00–09.15
CSR Skåne, Caroline Charlier: Övergripande introduktion till SBTi

Vad är SBTi? Varför bör, och hur kan, vi använda det?

09.15–09.35
Lindab, Matilda Isaksson: Att påbörja arbetet med SBTi

Matilda Isaksson delar med sig av varför Lindab valt att ansluta sig till SBTi och om resan detta inneburit hittills: valen av beräkningsmodeller, resultatet av modellerna och vad Lindab har att vänta sig framåt.

09.35–09.45
Öresundskraft, Maria Möller: Carbon Capture
Ett sätt att minska risken för temperaturhöjning är att sänka koldioxidtrycket, bland annat genom lagring. Maria Möller berättar om ett spännande projekt som Öresundskraft är i gång med: CNetSS Carbon Capture and Storage.

09.45–10.30
Ecophon, Markus Beckman: Workshop

Markus ansvarar för diskussionen kring att beräkna utsläpp med hjälp av GHG-protokollet. Här går vi igenom olika beräkningsmodeller och kopplar det till din verksamhet. Idag finns det inga lagar eller enhetliga beräkningsmodeller – underlaget i workshopen är därmed till för lärande och diskussion.


Besök de medverkande organisationerna:

Lindab logo 002       oresundskraft rgb       ecophon logo 1

 


CSR Skåne logotyp utan bakgrundÄnnu inte medlem i nätverket? Du registrerar dig enkelt här!

Kalender CSR Skåne

Inga evenemang hittades.

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2023 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.